0
0
Кнопка
UARU
+380 97 756 75 75
+380 97 756 75 75 +380 97 756 75 75
замовити двінок
Каталог товарів
Кабінет
  1. Кнопка
  2. Блог
  3. Рецепти смачних страв в мультиварці

Рецепти смачних страв в мультиварці

17:01 12 січня 2022
Рецепти смачних страв в мультиварці
  1. Курячий суп з кольоровою капустою

Курка чудово поєднується з кольоровою капустою, тому з цими продуктами можна готувати суп. Щодо курочки, то можна брати філе або ніжки. У даному рецепті суп готується з курячих стегон без шкіри.
Спочатку потрібно засмажити з овочі, щоб суп вийшов ароматним. Курочку також слід злегка обсмажити, щоб м'ясо змінило колір. Якщо додається куряче філе, його слід різати великими шматочками. Для супу цвітну капусту потрібно розділяти на суцвіття.

Інгредієнти для приготування:
Картопля – 2-3 шт.

Курка – 250 г.

Цвітна капуста – 200 г.

Вода питна – 1,5 л.

Цибуля – 50 г.

Морква – 50 г.

Соняшникова олія – 3 ст.л.

Лавровий лист – 1 шт.

Перець чорний – за смаком.

Сіль кухонна – за смаком.
Для подачі зелень та сухарі.

В першу чергу підготуємо всі інгредієнти. Миємо та очищаємо овочі, капусту розбираємо на суцвіття. З курки знімаємо шкіру.
Кришимо цибулину на дрібні шматки. Моркву необхідно натерти.
На мультиварці обираємо режим «смаження» або «гасіння»
Соняшникову олію розігріваємо у мультиварці, на обраному режимі.
Смажимо цибулю в маслі до рум'яного кольору, додаємо моркву.
Через кілька хвилин м’ясо, та перемішуємо.
Потрібно просмажити, щоб м'ясо стало ароматним та поміняло колір.

Підготовлену капусту висипаємо у загальну масу, перемішуємо.

Очищену картоплю ріжемо як зазвичай для супу, та додаємо в мультиварку.
Наливаємо потрібну кількість води. Для аромату можна додати лавровий лист, поперчити та посолити. Або спеції за смаком.
Вмикаємо режим «суп» на 1 годину.
Після закипання, краще перевірити наявність піни, та зняти її.
Готовий суп можна їсти суп у такому вигляді або приготувати пюре.
Разливаємо суп по тарілках, присипаємо зеленню, наприклад, кропом.


Смачного!

  1. Булгур з м'ясом та овочами у мультиварці

У цьому рецепті можна використати будь-яке м’ясо та улюблений набір овочів.
Нам знадобиться:

1 ст. булгура (краще брати крупний)
300 г м'яса
200 г асорті овочів (можна заморожених)
оливкова олія
сіль, перець за смаком
3 ст. води
30 г. вершкового масла

М’ясо ріжемо на невеличкі шматочки. В чашу мультиварки вливаємо 1-2 ст.л. олії, виставляємо режим «Смаження». Обсмажуємо до золотистої скоринки.
Булгур потрібно промити, додати до м'яса та обсмажити 5-10 хвилин.
Додаємо овочі, сіль, перець, вершкове масло.
Заливаємо гарячою водою (краще окропом).
Зкриваємо мультиварку кришкою, виставляємо режим «Плов».
Готовий булгур перемішати та подавати на стіл.

Смачного!

  1. Стегно індички в мультиварці

Інгредієнти:
Стегно індички 400-500 гр.
Сметана/майонез 20 гр. (ст.л)
Часник 2 зубчика
Сіль, перець, спеції за смаком
Вода 100-150 мл.

Опис рецепту:
Стегно індички миємо, просушуємо та знімаємо шкіру.
Часник пропускаємо через прес, змішуємо із сіллю. Робимо в м'ясі глибокі надрізи по всій тушці і нашпиговуємо часниковою кашкою.
У блюдце змішуємо сметану, сіль, спеції за смаком.
Отриманою масою добре обмазуємо наше м'ясо, з усіх боків, у всіх складочках. Забираємо в закритій тарі "маринуватися" в холодильник на 2+ години. Можна, наприклад, вранці поставити, і на вечерю буде готове. Або на обід.
Чашу мультиварки змащуємо маслом, і на режимі «Смаження» обсмажуємо з обох боків до рум'янцю.
Наливаємо 150 мл. води та залишаємо на годину в режимі «Гасіння».

Не забудьте закрити кришку.
Дістаємо, акуратно нарізаємо гострим ножем (м'ясо дуже м'яке).

Подавати можна як у гарячому, так і холодному вигляді.

Спробуйте з хроном або гірчицею. Смачного :)

  1. Кабачкова запіканка

Рецепт простого та смачного сімейного сніданку. Без особливих зусиль ми отримуємо смачну та ніжну, неймовірно ароматну запіканочку, яка смакуватиме і дорослим і дітям.

Нам знадобиться:
Сметана – 150 мл.

Сир твердий – 180 г.

Кабачок - 1 штука (невеличкий).

Яйця – 2 штуки.

Зелень (улюблена за бажанням) – 1 пучок.

Борошно – 3-4 ст.л.

Розпушувач – 1 ч.л.

Сіль, перець – за смаком.

Рецепт приготування:
Кабачок та сир тремо на грубу тертку. До кабачка з сиром додаємо яйця, добре вимішуємо.

Дрібно січемо зелень, додаємо до кабачків. Вливаємо сметану, добре вимішуємо.

Борошно змішуємо з розпушувачем і поступово додаємо, добре вимішуємо, щоб не було грудочок.

Чашу мультиварки змащуємо олією та виливаємо тісто. Вмикаємо режим «Випічка» на 1 годину.

Даємо запіканці трішки охолонути в мультиварці, виймаємо з допомогою підставки для варіння на парі.

До столу подаємо з сметаною.

Смачного!

  1. Сирний торт «Чорний трюфель»

Смачний та швидкий у приготуванні торт. Класичне поєднання шоколадного бісквіту, шоколаду та солодкої сирної маси.
Такий тортик потішить смакові рецептори та око. Радимо приготувати!

Інгредієнти:
Молоко – 1 склянка.

Цукор – 1 склянка + 3 ст.л.

Олія – ½ склянки.

Какао – 4 ст.л.

Ванілін – 2 упаковки.

Борошно – 1,5 склянки.

Яйця – 3 штуки.

Розпушувач – 10 г.

Сир – 300 г.

Шоколад чорний – 100 г.

Сметана жирна – 250 г.

Желатин – 10 г.

Вода – 4 ст.л.

Рецепт приготування:
Яйця збиваємо з цукром до пухкої світлої маси, додаємо олію та молоко та ванілін (1 упаковка), вимішуємо.

Борошно змішуємо з розпушувачем та какао, просіюємо до яєчної маси, збиваємо до однорідності.

Чашу мультиварки змащуємо маслом, дно чаші застеляємо пергаментом, виливаємо тісто.

Обираємо режим «Випічка» на 45-50 хвилин.

Після звукового сигналу виймаємо бісквіт з мультиварки з допомогою підставки для режиму «Пароварка». Залишаємо до охолодження на решітці.

З охолодженого коржа зрізаємо верхівку (дуже тоненько).

Ложкою вибираємо м’якіш, залишаємо дно та боки товщиною близько 1 см.

Розтоплюємо шоколад.

Желатин заливаємо водою.

Сир збиваємо блендером, додаємо сметану, ванілін.

Набряклий желатин розтоплюємо в мікрохвильвій печі (10-15 с), помішуємо до охолодження.

До желатину додаємо кілька ложок сирної маси, добре вимішуємо. Вливаємо загартований желатин у сирну масу, добре вимішуємо.

До м’якоті з коржа додаємо розтоплений шоколад, вимішуємо «тісто», формуємо кульки.

У бісквітну «чашу» вливаємо половину сирної начинки, викладаємо кульки - трюфелі, зверху виливаємо решту сирної маси.

Зверху викладаємо решту трюфелів, відправляємо тортик в холодильник на 1-2 години.
Смачного!

Ми сподіваємося, що наші рецепти допоможуть вам не тільки заощадити дорогоцінний час, але і припадуть до смаку вашій сім'ї та друзям!

Схожі новини